Kartgrafikk med panoramabilder

panopreview

Jeg har frisket opp kunnskapene innen webgrafikk de siste dagene. Det har gitt et ganske kult resultat, om jeg skal si det selv.

Jeg er glad i fotografering, digitale medier og reiser. Summen av dette kan gi ganske kule resultater.

Gjennom flere år har jeg tatt 360-graders panoramabilder når jeg har vært ute og reist i ymse verdenshjørner. Til det bruker jeg iPhone-appen 360 Panorama, som lar meg ta panoramabilder kjapt og uten etterarbeid. Bildene kan så lastes opp til nett og dermed bli navigerbare.

Etter hvert har det blitt en del panoramabilder, og disse har jeg nå plottet inn på et verdenskart i grafikkprogrammet Hype. Dermed skal det nå være ganske intuitivt å navigere rundt i verden og oppleve en del kule steder enda litt mer enn du kan ved et vanlig fotografi.

Du navigerer i hvert enkelt panoramabilde ved å klikke og dra sidelengs for å snu deg rundt, samt zoome inn med pluss- og minus-knappene oppe til venstre. For så vidt kan du snu deg rundt med kompassretningen der også.

Sjekk grafikken her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *